Havresmulpaj med vaniljsås

Serverar: 6 portioner

Riktigt god!

Ingredienser

  • 2-3 nektariner
  • ½ l färska eller frysta blåbär ( 250 g)
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg
  • 3/4 dl socker
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • Vaniljsås
  • 2 dl Arlaköket vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 250 º. Smöra och gnid in pajformen med lite smör. Skölj blåbären om de är färska. Tvätta och plocka ur kärnorna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i en pajform. Halvtina och lägg i blåbären.Strö över socker och potatismjöl.
    2. Smält smöret i kastrullen och ta sedan bort kastrullen från spisen. Häll socker, vetemjöl och havregryn direkt i smörkastrullen. Rör om. Häll blandningen över frukt och bär. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg. Blanda ihop alla vaniljsåsingredienser och servera till den nybakta pajen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben