Havretäckt vinbärspaj med choklad

Serverar: 12 portioner

God paj och så får man någon användning för vinbären.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 3/4 dl flytande margarin
  • 1 dl mjölk
  • På pajen
  • 150 g (ca 3 dl) svarta vinbär
  • Smulblandning
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl flytande margarin
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, margarin och mjölk.
    2. Klappa ut pajdegen i en smord pajform. Bred ut vinbären ovanpå.
    3. Blanda ingredienserna till smulskiktet. Strö smulblandningen över pajen.
    4. Grädda på nedre ugnsfalsen ca 20 minuter. Servera pajen med kall glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben