Havtorns tårta

Serverar: 10 portioner

Den här tårtan är mycket läskande och god.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 60 g smällt smör
  • 5 dl joghurt. naturell
  • 2 dl crème visp, vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl havtornssaft
  • 6 blad gelatin
  • Garnering
  • 2 dl havtornssaft
  • Gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda med smöret. Bred ut i en form med löstag kant och sätt smörpapper i botten.
    2. Vispa grädden med sockret och blanda med joghurten. Värm havtornssaften och rör ner de blötlagda gelatinbladen.
    3. Häll blandningen i joghurten under omrörning. Häll blandningen i formen och låt stå kallt i ca 3 timmar. Lossa kanten från formen och bred på gele`n. I garneringen blandar man havtornssaft och gelatinblad så att det stelnar (.Läs på gelatinblads förpackningen )

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben