Heaven and hell

Serverar: 4 portioner

Lakritspannacotta med hallonsås. Helt svart pannacotta som fått sin färg från svart hushållsfärg och smak från lakrits.

Ingredienser

  • 1½ gelatinblad
  • 2½ dl vispgrädde
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk lakritsextrakt eller 1½ msk stött och siktad turkisk peppar
  • 1½ msk svart hushållsfärg i pulverform
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 krm havssalt
  • Hallonsås
  • 125 g frysta hallon
  • 0.75 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Tips: Lakritsextrakt finns att köpa på panduro, där kan du även hitta den svarta hushållsfärgen.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm grädde, socker, lakritsextrakt och hushållsfärg i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Smaksätt med citronsaft och havssalt.
    3. Häll i glas och låt stelna i kyl ca 2 timmar.
    4. Tina och mixa hallonen till en puré. Koka purén med sockret tills hälften återstår, ca 15 minuter. Låt kallna. Servera pannacottan med en klick av hallonsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben