Räk- och spaghettiwok

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel wok med lite sting.

Ingredienser

  • 20 skalade, kokta, större räkor
  • 250 g spaghetti
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 liten purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 röda spansk peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk fisksås
  • 2 dl kokoscreme eller -mjölk
  • ½ dl bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin.
    2. Finstrimla purjolök, paprikor och chili och finhacka vitlöken.
    3. Woka grönsaker och vitlök i en wok eller stor stek-/traktörpanna tills det fått lite färg. Tillsätt fisksås och honung och rör om.
    4. Lägg i räkorna och rör om lite.
    5. Vänd ned spaghettin i pannan.
    6. Häll över kokoscremen/-mjölken och låt puttra någon minut.
    7. Smaka av med salt, svartpeppar och gärna någon extra mald , torkad chili, t ex Guajillo, Facing Heaven eller Cascabell.
    8. Strö över grovhackad bladpersilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben