Räk- och spaghettiwok
Serverar:
2-3 portioner
Tid:
30 minuter
En enkel wok med lite sting.
Ingredienser
20 skalade, kokta, större räkor
250 g spaghetti
4 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
2 röda spansk peppar
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 tsk fisksås
2 dl kokoscreme eller -mjölk
½ dl bladpersilja
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka spaghettin.
Finstrimla purjolök, paprikor och chili och finhacka vitlöken.
Woka grönsaker och vitlök i en wok eller stor stek-/traktörpanna tills det fått lite färg. Tillsätt fisksås och honung och rör om.
Lägg i räkorna och rör om lite.
Vänd ned spaghettin i pannan.
Häll över kokoscremen/-mjölken och låt puttra någon minut.
Smaka av med salt, svartpeppar och gärna någon extra mald , torkad chili, t ex Guajillo, Facing Heaven eller Cascabell.
Strö över grovhackad bladpersilja och servera.
Liknande recept
Räk- och chiligryta med raita
4.8
4
7
Räk- och laxrulle
5
2 h
8
9
Räk- och laxröra
3.7
20 min
4
1
Räk- och laxstubbar
5
16
1
Räk- och chiliwok
15 min
4
Räk- och tonfiskmackor
5
30 min
8
Räk- och nudelwok
4
Räk- och laxkorg
1 h
4
Räk- och avokadotårta med ishavsrom
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!