Heddas Graham (lågt GI)

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 timmar

Detta är ett fantastiskt gott bröd, som mycket enkelt görs i två etapper. Jag har använt dinkelmjöl (dvs. spelt)

Ingredienser

  • 125 g kli (jag hade grahamskli)
  • 500 g grahamsmjöl (jag använde spelt Graham)
  • 425 g siktat speltmjöl
  • 2 msk salt
  • 12 msk sesamfrö
  • 1 l vatten 37-gradigt
  • 2 g jäst (motsvarande 2 ärtor)
  • Instruktioner

    Allt blandas och jäses 8 timmar (eller över natt) Häll degen i två smorda formar. Ställ in formarna i kall ugn. Sätt ugnsvärmen på 50 grader. Efter 15 min., höj värmen till 175 grader. Bakas i 1 1/2 tim.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben