Häll upp mjölk och olja i en kastrull och värm till fingervarmt (37 grader).
Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Häll över mjölk- och oljeblandningen (lite i taget) tills jästen har blandat sig.
Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet".
Arbeta därefter in vetemjölet för hand.
Låt degen jsa under bakduk i 45 minuter, rumstemperatur.
Då degen har jäst klart, ta upp den och dela degen i 4 bitar som du sedan rullar ut med mjölade händer.
Platta till rullarna lite och skär dem sedan i lika stora bitar (~5-6/rulle).
Lägg bitarna på bakplåtpapperklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
Värm ugnen till 250 grader och låt de färdigjästa bitarna grädda i 15-16 minuter.
Ta ut bitarna och "gaffla upp" dem med hjälp av en gaffel. Använd bakhandduk så att du inte bränner dig.
Lägg tillbaka de "halva" bitarna på plåten och låt de grädda ytterligare 5-6 minuter.
Ställ sedan tillbaka skorporna i ugnen i 100 grader, gärna med ugnsluckan aningen på glänt (ungefär två timmar).