Kossans Grahams och dinkelbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

GI-lågt bröd som ej skall jäsa. Bara nyttigheter i detta enkla bröd.

Ingredienser

  • 4dl dinkelmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl krossade linfrön
  • 1 dl akaciahonung
  • 7 dl yoghurt 3 %
  • Instruktioner

    1. Jag använder mig av en hushållsassistent då detta är lättast då degen är ganska kletig.
    2. Blanda alla torra ingridienser först. Blanda sedan i yoghurten och honungen och låg degen blandas i ca 5-10 minuter. Degen skall vara ganska så kletig.
    3. Använd en slickepott och klicka ut degen i 2 stycken smorda 1½ liters ungsformar.
    4. Ca 90 minuter i ugnen i 150 grader.
    5. Täck över med bakplåtspapper efter 30 minuter så blir de inte så mörka.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Evia 13 oktober 2008

    Tack för detta goda recept. Bakade det idag och hela familjen tyckte det var gott. Ha en fortsatt bra dag. Evia

    loredana 17 mars 2009

    Bakade detta bröd för en vecka sedan ungefär. Underbart gott och även väldigt lättbakat.

    JennieoPhilip 2 november 2009

    Kan man ta bort honungen ur brödet? försöker just nu undvika söta saker,så honung är inte bra för mitt sötsug:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben