Dinkelbröd med hela korn

Saftigt och gott bröd, dessutom väldigt nyttigt. Dinkel har ett högt proteininnehåll och är rikt på vitaminer och mineraler, detta är just nu mitt favoritbröd. Extra gott blir det om man har en liten skål med vatten i ugnen, då får brödet fin skorpa.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 8 dl dinkelsikt
  • 3 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • Dag 2
  • 600 g kokt hel dinkel
  • 5 dl dinkelsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl ljummet vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna för dag 1 väl, täck och låt stå i kylskåpet ca 12 timmar.
    2. Dag 2: Blanda alla ingredienserna med degen från gårdagen och låt jäsa i drygt 60 minuter. Dela degen i 3 delar, knåda och forma till avlånga limpor. Lägg limporna i formar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 1 timme. Grädda 10 minuter i 250 grader, sänk till 180 grader och grädda ytterligare 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bina88 3 november 2008

    Det här brödet verkar vara väldigt gott! Själv gillar jag nämligen när det finns lite tuggmotstånd i bröd:) Detta recept kommer garanterat att testas snart.. Tack för ett bra recept! Mvh Sabina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben