Dinkelbröd med ost

Serverar: 15 portioner

Med en surdeg av dinkelfullkorn och toppade med ost. Formas till små bröd, frallor eller baguetter.

Ingredienser

  • 2 dl surdeg, gärna av dinkelfullkorn
  • 5 dl ljummet vatten
  • 10 g färsk jäst
  • 2 msk olja, gärna kallpressad, svensk rapsolja
  • 1 msk honung
  • Ca 12 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 msk salt
  • Topping
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom salt i en assistent. Arbeta degen i 10 minuter, tillsätt saltet och eventuellt mer mjöl om degen är kladdig. Arbeta degen ett par minuter till. Täck över och ställ i rumstemperatur i 1-1 ½ timme för att jäsa.
    2. Ta upp på mjölat bakbord och knåda till slät och elastisk deg. Baka ut till vald form och lägg på bakpappersklädd plåt. Täck över och jäs ca 1 timme.
    3. Strö över riven ost och grädda i mitten av ugnen, 225º, ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben