Långjäst dinkelbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Gott, saftigt, lagom segt bröd med knaprig yta och lång hållbarhet

Ingredienser

  • 5 dl kallt vatten
  • 12 dl dinkelmjöl
  • 25 g jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Häll vattnet och mjölet i degmaskinen. Arbeta degen i 8-10 minuter. För hand något längre tid Smula ner jästen och arbeta ytterligare 2 minuter. Tillsätt salt och honung och kör 2 minuter till Olja in en stor passande degbunke med olivoljan och stjälp sedan i degen. Slut sedan bunken med plastfolie eller ett lock. Ställ sedan in den i kylskåpet 8-16 timmar
    2. Dag 2: Stjälp upp degen på mjölat bakbord och tvinna den till ett avlångt bröd. Greja inte för mycket. Lägg sedan brödet på bakpappersklädd plåt och jäs under bakduk ca: 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader Öppna ugnen och spraya in lite vatten ställ sedan in brödet långt ner. Stäng av ugnen efter 15 minuter och låt det gräddas på eftervärmen i ca 15 minuter till.
    3. Ta ut brödet och linda in det i en bakduk. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    felix 16 maj 2014

    Tack för ett underbart recept.Brödet sköter ju sig själv..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben