Brytbröt med graham

Degen innehåller endast färsk ostmassa och inget fett. Blir 12-14 bitar.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kesella (250 g, 1% fett)
  • 1 1/2 dl lättfil
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Mät upp grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt, och blanda med kesella och lättfil. Forma till en deg.
    3. Mjöla bordet och forma två längder av degen. Lägg dem på en papperstäckt plåt och gör 5–6 skåror i varje.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 12 minuter.
    5. Brödet passar bra att servera till olika sallader eller till soppa.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7
    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (2)

    AegaChan 2 januari 2011

    Låter jättegott, måste testa! Kan man hacka upp soltorkade tomater & blanda i, tror du? :)

    rebeckajohansson 2 maj 2011

    Grymt gott bröd! Jag bytte ut vetemjölet mot dinkelmjöl och det vart supergott. Tog inte mer än 20 minuter heller.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben