Kardemummaskorpor

Serverar: 100 portioner

Tid: 2 timmar

Fina skorpor

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1,2 liter vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt margarin
  • 1 dl socker
  • 3 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. smält margarin och tillsätt mjölk värm till fingervärme. Lös upp jästen i spadet, tillsätt allt spad , salt och mjölet. Arbeta degen kraftigt, degen ska vara ganska lös. Strö över ett tunt lager mjöl och låt jäsa i 30 minuter. Rör margarin, socker och kardemumma till en porös smet och tillsätt hjorthornssaltet. Blanda ner smeten i den uppjästa degen, arbeta den smidig. Arbeta degen på bakbord, den ska fortfarande vara ganska lös.Dela degen i 5 delar forma dom till längder, skär längderna i lika stora bitar och rulla till bullar lägg dom på bakpappersklädd plåt. Låt dom jäsa väl ca 1 timme. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter, låt dom kallna på galler. Klyv bullarna med en gaffel eller en kniv lägg tillbaka dom på plåt och rosta dom i 225 grader mitt i ugnen i 4-5 minuter. Sänk värmen till 75 grader och torka skorporna i 4-5 timmar och se till att de är helt torra. Ha luckan lite på glänt medan de torkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben