Kardemummaskorpor med mandel

Serverar: 40 portioner

Knapriga skorpor är lätta att ta med sig i en påse i fickan. Gott att plocka fram till en värmande kopp kaffe. God doft av klassisk kardemummasmak.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 tsk mmalen kardemumma
  • 150 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser.
    2. Rulla ut till ca 4 rullar lika långa som plåten. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och skär rullarna i sneda bitar. Grädda i ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben