Hel kyckling i järngryta i ugn med citronsås och kokt potatis

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket enkelt och gott! Alla i familjen kan hjälpas åt! Min prinsessas favorit hon är fyra år!

Ingredienser

  • 1 färsk hel kyckling
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd lök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1-2 msk soya
  • 3-4 msk mangochutney
  • 2 msk kycklingkrydda
  • 2 skivor citron
  • spray olja att spraya grytan med
  • 3 dl kelda matlagningsgrädde
  • 1 tsk citronskal utan det vita
  • 1 msk maizena mjöl
  • 2 msk vatten
  • 8 medelstora potatisar
  • Instruktioner

    Spraya grytan med oljan! Gnid in kycklingen med soya runt om och gnid in mangochutney ovan på och lägg ner kycklingen i grytan. Dela paprikan i 6-8 bitar och klyfta löken lägg runt kycklingen och sprid ut tomaterna runt om. Lägg på kycklingkryddan och de två citronskivorna högst upp lägg på locket och sätt in i 175 grader varm ugn längst ner i 75 minuter. koka potatis. När kycklingen är klar sila av spaden och riv ner citronskal och koka upp, tillsätt grädde och låt koka lite. Blanda maizena med vatten och späd ner i den kokande såsen till önskad konsistens. Salta och smaka av. Stycka upp kycklingen och servera kokt potatis, sås och en fräsch sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben