Ungsgrillad kyckling med ungsrostad potatis

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god kyckling tallrik. En ren hit bland vänner och familj.

Ingredienser

  • 1 kg klyckling ( drumsticks, hela lår, vingar )
  • 600 g potatis
  • 4 st buntlökar ( alt 2 gullökar )
  • 2 st röda paprikor
  • 2 morötter
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 matskedar kapris
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Potatismarinad
  • 50g smör
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk riven ingefära
  • Kycklingmarinad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kikkoman soya
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk brunt farinsocker
  • 100 g smält smör
  • Sallad
  • Ruccola
  • Citronblad
  • Sparris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Klyfta poltatis och buntlöken. Skär morötterna i små runda skivor. Skär paprikan i bitar. Smält smöret, häll i resten av potatismarinaden och fräs på ingefäran. Blanda nu med potatisblandningen. Häll på bakplåtspapper i djup plåt. Fördela nu ut oliver, kapris. In med plåten i ugn. Låt stå 10 min
    2. Kycklingmarinad: Smält smöret, blanda i resterande ingredienser. Penslas på torr kyckling. Krydda kycklingen med lite grillkrydda. Lägg kycklingen på galler och lägg in i ugn tillsammans med potatisen efter att potatisen legat inne i 10 min. Låt stå 15 min. Ta ut kycklingen och pensla på ett lager marinad till. Ställ in i ugn 15 min till. Tips. Blanda potatisblandningen och flytta ner i ugn samtidigt som du ställer in kycklingen första gången.
    3. Lägg kycklingen på salladen, serveras med eller utan sötsur sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben