Hel Kyckling med krämig pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Hel grillad kyckling med ett lite annorlunda tillbehör men oj så gott det blev.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • ½ citron
  • 5-10 vitlöksklyftor
  • Färsk timjan
  • Pastan
  • Kokad pasta efter eget val för 4 personer
  • 2 msk smör
  • 2 finhackad schalottenlök
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 näve färsk timjan, hackad
  • 2 morötter
  • 50 g färsk spenat om så önskas
  • Instruktioner

    1. Börja med att salta och peppra kycklingen inuti och utanpå tillsammans med en god olja på morgonen så den hinner dra till sig lite smak. Sätt ugnen på ca 200º och ta fram kycklingen, fyll den med citronhalvan, krossade vitlöksklyftor och timjan. Om du orkar se till att få under lite timjan och någon klyfta vitlök under skinnet. Sen in med den i ugnen ca 45min -1tim beroende på storlek, saften ska va klar.
    2. Pastan: Fräs hackad vitlök och lök i smör. Lägg i de rivna morötterna och tillsätt grädde, crème fraîche, vin och hönsbuljong. Låt koka ihop och vänd ner i den i pastan. Strö över färsk spenat om så önskas Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben