Hel örtöverbakad kyckling

Serverar: 3-4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Fyllning
  • 50 g fårost
  • 50 g philadelphiaost
  • Rivet skal av ½ citron
  • 3/4 dl hackade färska örter t ex bladpersilja, salvia, rosmarin, oregano, mynta
  • Sås
  • 3 dl sky + 1 hönbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Blanda samman fyllningen.
    3. Lägg kycklingen med öppningen mot dig. Lyft på skinnet fråm kycklingbröstet. Sick in med trubbigt föremål. t ex ett skedskaft mellen köttet och skinnet på bröstfilén.
    4. Frigör skinnet hela vägen men inte så det går igenom. Fyll utrymmet med ostfyllningen. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat. Blanda samman olja och soja och pensla kycklingen med det. Salta och peppra.
    5. Sätt in i ugnen ca 1 1/4 timme. Stick med en sticka i låret, Vid 70 grader är kycklingen klar. Ös den då och då under tiden med sky som rinner ut..
    6. Häll sky och buljongen i en kastrull. koka upp. blanda samman grädde och mjöl och rörnerdet. Låt såsen sjuda 5 min. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
    7. Servera med hasselbackspotatis, haricots verts och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben