Helenas kyckling

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Min vännina tipsade mig om denna maträtt som hon har komponerat. Den är jätte god.

Ingredienser

  • 1 kg halvtinade kycklingfiléer
  • Margarin att steka i
  • 1 ½ pkt bacon (går bra med kassler också)
  • 1 röd paprika
  • 2 - 3 dl creme fraiche
  • 2 dl visp eller matlagningsgrädde
  • 1 ask vitlöksost
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär den halvtinade kycklingen i tärningar 1x1 cm 2. Skär baconet i mindre bitar 3. Stek kycklingen i stekpanna tillsammans med margarinet. När kycklingen nästan är genomstekt så lägger du ner baconet i pannan och steker tillsammans tills det är genomstekt. 4. Hacka under tiden paprikan som du sedan steker tillsammans med kyckling och baconröran 5. Blanda ner creme fraichen, grädden och vitlöksosten. Låt puttra i 15 minuter på svag värme. 6. Smaka av med salt och vitpeppar. 7. Servera med kokat ris

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 14 april 2008

    Jättegott! Kommer klart på bordet hos oss igen! Det blev väldigt krämigt, kan tänka mig att byta ut matlagningsgrädden mot 2 dl kycklingbuljong istället. det blir då dessutom nyttigare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben