Helens Frysta Cheesecake

Serverar: 10 portioner

Tid: 5 timmar 20 minuter

En glassisvariant av detta uppskattade bakverk

Ingredienser

  • 2 små philadelphia ostar ca 400g
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • ca ett halvt paket Digestivekex
  • Valfri frukt till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir poröst. Tillsätt grädde och osten, fortsätt vispa tills du får en krämig smet.
    2. Lägg smulade digestivekex i en form med löstagbar kant, Häll försiktigt i smeten i formen. (Häller man för fort så kommer kexen att flyta upp till ytan)
    3. Ställ formen i frysen tills kakan är frusen. (har ingen exakt tid men det tar en bra stund)
    4. När kakan är klar så garnera den med frukt tex. kivi eller jordgubbar.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben