Helgfavoriten

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Tröttnar aldrig på den här rätten.

Ingredienser

  • 4 skivor lövbiff
  • 1 tub ädelost
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 stora potatisar
  • 1 sötpotatis
  • Palsternackor
  • Morötter
  • Rödbetor
  • Olivolja
  • Chevre ost
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 150 - 200 grader. Skala och skär upp alla rotfrukter i klyftor. Baka dem i olivolja på bakplåtspapper i ca 20 min. Börja på hög värme och sänk mot slutet.
    2. Salta och peppra lövbiffarna på båda sidor. Fyll dem med ädelost på tub och vik ihop dem. Stek först på hög värme så att det inte blir blodigt i såsen. Dra sedan ner värmen då det är klart och häll i grädde. Salta och peppra såsen efter smak.
    3. Mosa chevren och rör ihop med creme freich. Salta och peppra. Servera med ett kraftigt rioja vin och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 16 oktober 2011

    Mordgott! Funka även med en Amarone till ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben