Bacongratinerad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Koka potatis dagen innan, så svänger du efter jobbet snabbt ihop denna härliga potatisgratäng med bacon. Kanske en ny helgfavorit? Fungerar lika bra som ensamrätt som till en bit kött eller fisk.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 700 g kokt potatis
  • 10 cm purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • 10 cocktailtomater
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Strimla baconet och knaperstek det i het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär potatisen i bitar. Ansa och skiva purjolöken, skala och skiva vitlöken och hacka persiljan. Dela tomaterna på mitten.
    3. Blanda potatis och grönsaker med baconstrimlorna och krydda med salt och peppar. Lägg över det i en eldfast form. Blanda grädde och ost och häll blandningen över potatisen. Ställ in formen i ugnen ca 30 minuter.
    4. Servera som ensamrätt eller till kött eller fisk, och lägg gärna till en fräsch sallad, det är alltid gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gourmet-Ia 17 augusti 2008

    Denna var riktigt god och dessutom enkel att göra!

    Kalusten 28 augusti 2009

    Fullkomligt lysande gratäng. Enkel att göra och så saftig och smakrik. Lätt att kombinera med olika tillbehör såsom kryddiga korvar eller köttfärs alternativ.Hela familjen älskade gratängen. Vi har redan gjort om den flera gånger. / Kalusten

    gullun 25 maj 2011

    Supergott!! Har delat med mig av ditt recept och det är mkt omtyckt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben