Helstekt baconlindad fläskfilé med skysås
En underbar middag jag komponerade ihop på måfå. Måtten är tagna på en höft, smaka av under tiden så kryddningen passar er smak.
Ingredienser
2 fläskfiléer
1 pkt bacon
½ dl grillolja
1 tsk honung
Salt
Peppar
Tillbehör
Broccoli
Sallad
Potatisgratäng
Instruktioner
- Blanda ut honungen i grilloljan, värm grilloljan lite om det är svårt att få det jämnt. Smaka av för att få en bra balans mellan sötma och sälta.
- Putsa fläskfilén om det behövs, smörj en ugnssäker form. Pensla grilloljan runt om filéerna, salta och peppra. Tänk på att oljan kan vara salt samt baconet. Linda baconskivor lite om lott runt filéerna och lägg i formen.
- Stek till önskad temperatur (68 grader) i 150 grader. Tog 40 min för mig. Om man önskar baconet knaprigt sätt på grillelementet dom sista minuterrna. Passa noga, det går fort! Jag vände på filéerna så det blev jämn färg runt om.
- Tag upp filéerna och låt vila.
- Häll av köttsaften i en kastrull. Tillsätt lite vatten och en halv köttbuljongtärning för kraftigare smak. Salta och peppra vid behov. Koka upp och red av till önskad konsistens.
- Skär upp köttet i skivor. Servera med grönsaker och gratängen.
Liknande recept
Kommentarer (0)