Helstekt Fläskfilé i pikant senapssås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Ett av Werner Vögelis paradrecept, som har följt med mig under åren. Ett säkert kort, och lätt att tillaga.

Ingredienser

  • 4 st korta (ca 1dm) och tjocka bitar Fläslkfilé
  • 3 msk hackad Chalottenlök
  • 2 msk hackad Persilja
  • 1 tsk Slottssenap + 1 tsk Fransk senap
  • 1 dl Vitt vin
  • 1½ dl Vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Mjöl
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Hur gör man: Använd en stekpanna ca 20 cm i diameter med lock. Smält ca 30 g smör. salta peppra och mjöla filén, Lägg dom i pannan när smöret börjar ta färg. Stek dom runt om i ca 20 minuter på spisen (eller ugn 220 grader) ös då ofta.
    2. Lägg upp på fat eller håll dom varma i folie.
    3. Lägg 20 g smör i panan, Stek den finhackade charlottenlöken på svag värme. Tillsätt persilja, rör om låt steka med ett tag, Tillsätt senapen, vinet samt grädden, låt det "puttra" någon minut. Lägg upp köttet på talltikar, och även såsen.
    4. Servera Potatis, ris eller pasta, samt en grönsallad och några kokta primörer

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tina73 3 januari 2008

    Tillagade denna rätt på nyårsafton för första gången. Den gick snabbt att göra, var enkel och dessutom väldigt god!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben