Helstekt fläskfilé med kålrot och mild senapssås

Serverar: 4 portioner

Helstekt klarar skivan

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • Sås
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • ½ msk hackad timjan
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 msk majsstärkelse+ 2 msk vatten
  • 1 tsk soja
  • 1 kålrot
  • 4 kvistar timjan
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär kålroten i drygt centimeterstora bitar. Koka bitarna i 3 minuter. Sila bort vattnet och stek bitarna 2 minuter i rapsolja. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Strö över timjan och salt.
    2. Putsa filén. Gnid in köttet med salt och peppar och bryn den runt om i lika delar rapsolja och smör. Lägg köttet ovanpå kålbitarna och sätt in i ugn i 175 grader i ca 15 minuter.
    3. Koka upp vin, vatten, grädde, timjan, fond och senap. Red med majsstärkelsen och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.
    4. Låt köttet vila några minuter innan det skivas upp och serveras med kålen som bädd och sås över. Servera med potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben