Helstekt kotlett med aubergine

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En saftig och god kotlett med aubergine, paprika och broccoli.

Ingredienser

  • 700-1000 g hel fläskkottlett utan ben
  • 1 aubergine
  • 1-2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 200 g finhackad bacon
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk flytande smör
  • 2 knippen broccoli
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 225 g.
    2. Smörj en form med det flytande smöret.
    3. Peppra fläskkotletten runt om och lägg den i en ugnsform, sätt en köttermometer i den köttiga delen.
    4. Skär auberginen i stavar, löken i klyftor samt paprikan i strimlor och lägg runt köttet. Strössla bacon över hela anrättningen. Salta. Häll över grädden och sätt på aluminiumfolie och placera den i mitten på ugnen.
    5. Koka broccolin.
    6. Ta bort folien när termometern visar 55 g och låt stå tills köttet visar 65 g. Ta ut och låt vila.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (2)

    Endiliona 4 juni 2011

    Ska denna rätt serveras med ris eller potatis eller liknande? eller ska den ätas som den är?

    Jossan-P 13 mars 2012

    Det är upp till var och en, jag äter gärna med bara grönsaker men ris eller potatis funkar säkert också bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben