En klassisk kötträtt med goda tillbehör är en favorit för många. Det mesta går att förbereda och du lägger bara sista handen vid det hela när det är dags att servera och imponera på dina gäster.
Ingredienser
600 g oxfilé i bit
1 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk smör till stekning
150 g körsbärs- eller plommontomater på kvist
Olivolja
Rödvinssås
3 msk finhackad gul lök
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk smör till stekning
2 dl rött vin
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
75 g rumsvarmt smör i tärningar
Eventuellt salt
Potatistoppar
Ca 1 kg potatis av mjölig sort
4 msk smör
4 äggulor
1 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
1½ dl finhackad gräslök
Ca 50 g smör
1-2 vitlöksklyftor
Tillbehör
150 g haricots verts
½ liten gul lök
2 msk smör till stekning
Salt
Svartpeppar