Oxfilen är läckert gratinerad med ost och valnötter. Den serveras på en spegel av rödvinssås.
Ingredienser
8 skivor oxfilé, ca 1,2 kg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
3 dl grovriven lagrad ost, Präst
1 dl grovhackad valnötter
1 dl créme fraiche
Rödvinssås
2 schalottenlökar
4 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk mailzena majsstärkelse
100 g rumstemp smör
Den här maträtten är helt suverän! har lagat den massor av gånger och kan verkligen rekommendera den. Såsen är fantastisk. Allt går att förbereda inför middagen.
Hej Det står 588 grader! Detta är väl inte rätt
Det ska vara 58 grader
Låter super! Dock undrar jag lite över rödvinssåsen.. Finns där något tips för oss som inte vanligtvis dricker rödvin vad man kan använda för rödvin? Ska man ha tort? Fruktigt? Ja.. jag kan som sagt inget om rödvin.. xD Tips snälla snälla!
Oxfilén var super, men rödvinssåsen blev ingen höjdare, sur å pepprig lixom, jag följde ändå receptet till punkt och pricka
Du får ursäkta mig men den här såsen va bland det äckligaste jag smakat någon gång i hela mitt liv,gjorde exakt som receptet