Hembakat knäckebröd med fina frön

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Har inte prövat än, men verkar nyttigt och enkelt.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten 37 grader
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda (färdig blandning)
  • 2 msk krossat linfrö
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • Topping
  • Filmjölk till pensling
  • Svarta & vita sesamfrön
  • Solroskärnor & psylliumfrön
  • Rosmarin & chiliflakes
  • Dillfrö & fänkål
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, mjöl och linfrö. Artbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 4 bitar. Rulla en degbit i taget till en bulle. Strö rikligt med mjöl på ett bakplåtspapper och kavla ut en bulle i taget till en mycket tunn kaka, beräkna 1 kaka/plåt. Sedan ska kakorna naggas tätt med brödnagg eller gaffel. Lägg kakorna efter hand på plåtar eller bakplåtspapper. Pensla med filmjölk och strö på topping. Grädda i mitten av ugnen 4-5 minuter, passa brödet så att det inte blir bränt.
    2. 4 stora kakor Energiberäkning per halv kaka: 290 kcal, 7g protein, 11g fett, 40g kolhydrat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben