Frysta bär (det man gillar, är mycket gott med hallon/blåbär) eller
En påse non-stop
Instruktioner
Ta en form med avtagbar kant på, klä den med plastfolie.
Vispa sedan vaniljvispen hårt. Smaksätt den sedan med det man vill ha i:
- Blanda i bäret
- Krossa Dajmen
- Öppna påsen på non-stop
Blanda sedan ner smaksättningen i vaniljvispen och rör runt.
Häll smeten i formen och lägg sedan en plastfolie över former, ställ in den i frysen cirka 3-4 timmar.
När det är dags för servering, ta fram den en stund innan. Ta bort kanten på formen så är det lättare att ta bort "glasstårtan" ifrån botten. Vänd den upp och ner på ett fat och dra bort plasten.
Som dekoration kan man lägga lite av "smaksättningen", enkelt att veta vilken det är om man gjort flera olika :)
En mycket god och enkel hemgjord glass!
Då jag är laktosintolerant så funkar det lika bra att ta den laktosfria vaniljvispen, man får då tänka på att choklad inte alla gånger funkar utan man får hålla sig till frukt och bär som smaksättning.