Hemgjord gyros i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Gott både till lunch och kvällssnack.

Ingredienser

  • 500 g skivad skinkstek, biff, kalkonfilé eller kycklingfilé
  • 1 dl mörk söt soja som ketjap manis
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 msk mald spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor. Blanda med restan av ingredienserna och låt stå och marinera, gärna över natten.
    2. Lägg köttet på en ugnsplåt och stek det i förvärmd ugn (200 grader) i ca 40 minuter. Rör runt köttet lite då och då under tiden.
    3. Går även bra att steka det i en stekpanna.
    4. Servera i pitabröd med färsk isbergssallad, tzatsiki och skivad rå lök

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (1)

    saxa 15 januari 2016

    Tack för receptet. Vi gjorde den på lövbiff och marinerade i ca1h. Om vi gör den igen så drar vi net lite på kryddningen, Annars fina smaker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben