Hemgjord kexchoklad

Serverar: 15 portioner

Kexchoklad med en läcker blandning av nougat och mjölkchoklad. Om du väljer glutenfria rån så kan glutenintoleranta äta dem.

Ingredienser

  • 100 g nougat
  • 100 g mjölkchoklad
  • Ca 20 st smörgåsrån
  • Garnering
  • Ca 200 g mjölkchoklad
  • ½ msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad. Pensla chokladblandningen på 3 smörgåsrån. Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett 4:e rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i 3 delar.
    2. Garnering:
    3. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på ett skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben