Kexchoklad med en läcker blandning av nougat och mjölkchoklad.
Om du väljer glutenfria rån så kan glutenintoleranta äta dem.
Ingredienser
100 g nougat
100 g mjölkchoklad
Ca 20 st smörgåsrån
Garnering
Ca 200 g mjölkchoklad
½ msk rapsolja
Instruktioner
Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad. Pensla chokladblandningen på 3 smörgåsrån. Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett 4:e rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i 3 delar.
Garnering:
Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på ett skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.