Hemgjord marängcup

Serverar: 12 portioner

:)

Ingredienser

  • Glass
  • 6 dl vispgrädde
  • 397 g kondenserad mjölk, sockrad (den ska inte kokas)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk kakao
  • Fyllning
  • 25-30 maränger
  • 300 g mjölkchoklad
  • ev. 1 msk rapsolja
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Glass: Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden.)
    2. Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2-3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen.
    3. Fyllning: Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst.) Låt chokladen svalnat något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger. Bred ut chokladglass-smeten på toppen.
    4. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt. Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben