Hemgjord nötcreme

Serverar: 35-45 portioner

Tid: 45 minuter

Smakar som nötcreme men blir inte lika rinnig. Mer som tryfflar. Jag brukar spritsa i små pappersformar.

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 200 g Marabou Mjölkchoklad
  • Instruktioner

    Rosta hasselnötterna på 175 grader i 8 minuter. Jag använder de utan hinna men köper du de med hinna så häll i en handduk och torka av hinnan. Häll i en matberedare ihop med sockret och kör ca 15 min till en oljig, tjock konsistens. Tillsätt smält choklad och spritsa sedan i formar. Ha kallt

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    delfifelfi 20 februari 2011

    går detta att ha i tårta tro??

    stunberg 21 februari 2011

    Det tror jag absolut, lägga som ett lager liksom... Testa;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben