Hemgjord snabbkorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Rena råvaror och mild smak, gjordes när barnen var små. Plasten smälter inte vid låg temp när korvarna simmar i vattnet.

Ingredienser

  • 0.25 gul lök
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten och ½ buljongtärning
  • ½ krm grovmalen peppar
  • Ev lite finmalen kryddpeppar
  • ½ tsk timjan
  • 3 msk potatismospulver eller 1 riven kokt kall potatis
  • Plastfolie att koka korven i
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Rör färsen seg med finhackad lök och salt.
    2. Lös buljongen i hett vatten, låt svalna och rör ner buljongen i färsen ihop med kryddor och potatismospulver.
    3. Riv av sex plastfolieark. Dela upp färsen och rulla den till korvar. Rulla in korvarna i plasten och knyt ihop ändarna.
    4. Lägg korvarna i det kokande vattnet, SJUD dem sedan på svag värme ca 5 minuter.
    5. Tunna korvar ryms bäst i traktörpanna. Klipp av plasten och kläm ut på tallrik dekorara med persilja. Servera med mos senap och ev sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben