Hemgjord Värmlandskorv

Till dig som har tillgång till eget kött och tycker om att göra din mat från grunden.

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 kg späckfläsk
  • 1 kg rå potatis
  • 4 medelstora gula lökar
  • 3-4 msk salt
  • ½ msk vitpeppar
  • ½ msk kryddpeppar
  • Ca 5 meter fjälster
  • Instruktioner

    1. Mal späckfläsk, potatis och lök. Blanda alltsammans och tillsätt kryddorna. Forma smeten till en pannbiff och provstek den för att känna om kryddningen är bra.
    2. Stoppa smeten mycket löst i fjälster med assistent, Själv tycker jag det går bäst med en gammal hederlig korvstoppare som man vevar för hand, för då får man inte med så mycket luft i korvskinnet som man får med en köksmaskin.
    3. Själv stoppar jag hälften av smeten i fjälster och den andra hälften fryser jag in i ½ kg paket som jag tar upp och steker i stekpannan som pannbiffar. Vi kallar detta slammerfärsbiffar, jätte gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Therese__ 4 december 2011

    Jättegott....älskar värmlandskorv ;)

    boz1965 5 januari 2012

    Korven är säkert jättegod, men hur får du det till att bli 5 kg? Jag får det till lite drygt 3 kg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben