Hemmagjord ägglikör

Serverar: 1 portioner

Hittade receptet i en gammal Allt om mat (1984). Har inte testat själv än

Ingredienser

  • 10 äggulor
  • 400 g florsocker (1 paket)
  • 3 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • (eventuellt lite vispgrädde)
  • 1 liten flaska (37 cl) renat eller annan okryddad sprit
  • Instruktioner

    Koka upp mjölken med vaniljstången, som först snittats på längden. Låt kallna. Ta upp vaniljstången. Vispa äggulor och florsocker, rör ner den kalla mjölken. Blanda eventuellt i lite vispgrädde (ovispad) Rör tills blandningen blir helt slät. Rör långsamt och försiktigt i spriten. Se till att vätskorna har samma temperatur, annars kan de dela på sig. Låt helst likören stå kallt ett par veckor. Man kan dricka den direkt, men den blir godare och gulare ju längre den står.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben