Österrikisk ägglikör

Tid: 15 minuter

Enkel att göra och har lång hållbarhet. Behöver ca 2 veckor på sig att utveckla smaken. Förvaras i kyl och flaskan ska skakas lite då och då. Blir tjock till att börja med, sjunker ihop allteftersom den skakas. Är mycket uppskattad av alla vuxna i min familj.

Ingredienser

  • 8 äggulor från färska ägg
  • 4 dl florsocker
  • 1/2 - 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 5 dl grädde
  • 5 dl 40 % sprit
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt.
    2. Blanda noga med 5 dl grädde (ej vispad) och ca 40 % sprit.
    3. Personligen tycker jag det blir godast med vit rom men det går också bra med vodka, brännvin special eller konjak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    busan37 29 april 2008

    Så himla gott. Jag gjorde en laktosfri variant, smakar lika gott som köpt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben