Hemmagjord gurksallad

Svårt? Nej, absolut inte. Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 2 slanggurkor
  • 2 gula lökar
  • 4 dl strösocker
  • 1 röd paprika
  • 1 syrligt äpple
  • 1 l vatten
  • Lag
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl ren ättika 24% eller 1 1/2 dl ättiksprit 12%
  • 4 dl Dansukker Strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 msk gula senapskorn
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Skölj övriga grönsaker samt äpplet. Kärna ur äpplet och paprikan. Skär allt i små tärningar.
    2. Lägg lök och paprikatärningar i en bunke. Koka upp vattnet och häll över lök-paprikablandningen. Låt stå i 10 minuter. Sila bort vattnet.
    3. Blanda vatten, ättika, strösocker, salt och senapskorn och koka upp. Lägg i äpple- och grönsakstärningar och koka utan lock i 10 minuter.
    4. Häll upp gurkmixen på varma, väl rengjorda burkar.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben