Hemmagjord kebab

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god, gör dubbel sats och frys in. Barn älskar denna kebab supergod.

Ingredienser

  • 1/2 kg köttfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm curry
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 vilöksklyfta
  • 1 tsk soya
  • 1 dl vatten
  • Sås
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk franska kryddor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingedienser till kebaben och rulla ut till avlånga smala korvar, lite tunnare än vanlig falukorv.
    2. Lägg sedan korvarna på en långpanna och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Under tiden blanda alla ingresienser till såsen och ställ in i kylskåpet. När kebaben är klar skär den i tunna skivor.
    3. Servera kebaben i pitabröd med sallad, lök, tomater och ringla sås över.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (2)

    Bappi 17 september 2010

    Så in i bomben gott *stora tummen upp* Hade inget pitabröd hemma men värmde skivad franska i ugnen plus tortillachips. Suveränt gott och så enkelt att göra och mycket godare än att köpa kebabkött. /kram Bappi

    saxa 28 februari 2012

    Kommer göra den igen med andra kryddor som jag tycke saknades.

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben