Hemmagjord vaniljkräm

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

En hemmagjord vaniljkräm till att ha i tårta. Med mer mjölk blir den inte lika tjock och passar då förstås till t ex. en äppelpaj.

Ingredienser

  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 1-2 tsk vaniljsocker eller 1 vaniljstång
  • Rivet skal av en citron
  • 2 ½ dl mjölk (gärna gammeldags)
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjöl, socker, ägg, vanilj och det finrivna skalet av citronen.
    2. Värm mjölken utan att den får koka. Häll lite av mjölken i skålen med blandningen och rör om snabbt. Häll tillbaka i kastrullen och värm mycket försiktigt med konstant omrörning tills det tjocknar. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    niin-aaa 17 november 2011

    Det ska jag testa idag :D tack receptet !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben