Hemmagjorda Marshmallows

Lätta att göra och framförallt goda!

Ingredienser

  • 2 koppar socker
  • 1 kopp kallt vatten
  • 3 msk gelatin
  • Färg efter önskemål
  • florsocker
  • Instruktioner

    Koka sockret och vattnet tills sockret är smält. Lös upp gelatinet i 3/4 varmt vatten och blanda med sockerlagret, koka tills det blir som sirap (en tråd ska hänga när man tar det i en sked) tillsätt färg om ni vill. När sirapen är lagom tjock låt det kallna lite och vispa kraftigt tills det blir mjukt och fluffigt. Smöra en bakform och häll blandningen och låt vila hela natten eller 8 till 10 timmar. När det har dragit ihop sig, skär den i små bitar och rulla i flor socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Pannband1 2 maj 2011

    hejsan, hur mycket är en kopp i dl? Mvh alle

    bjoli198 22 december 2012

    går de här bra att rosta över öppen eld?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben