Herrgårdskyckling

Serverar: 4 portioner

En rätt som sköter sig själv i ugnen. Kycklingfileérna kan man givetvis skära i bitar om man föredrar det. Mycket smarrigt och gott!!

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Blandning att bre över kycklingen
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 50 g finhackad rökt skinka
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Lägg fileérna i ugnsfast form, hela eller i bitar. Salta och peppra. Blanda ihop resten, bred ut detta över fileérna. Stek i mitten av ugnen i 20 - 25 min, i 225 gr.
    2. Serveras med klyftpotatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 3 maj 2008

    Den här rätten var uppskattad av alla i familjen. Den kommer vi återkomma till fler gånger. Vi tog på lite grillkrydda på kycklingen innan vi hälde över såsen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben