Herrgårdskyckling á la Husse

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept finns i några varianter. Här är min och Husses. Gott och lätt att förbereda. Bra bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl creme fraiche (så lätt du behagar)
  • 50 g finhackad rökt skinka eller kassler
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl lagrad riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader. Mia fräser kycklingfiléerna först /bryner dom Lägger i ugnsfast smord form. Gör en röra av kryddor, cr fr, skinka persilja, riven ost o senap, bred ut det över filéerna. Grädda sen mitt i ugnen 225 grader i 20-25 min. Serveringsförslag smörfräst spenat och klyftpotatis, även pressad potatis eller ris går mkt bra.
    2. Mias tillägg: Sambal oelek - 1 tsk i smeten. Ett par klyftor vitlök hackas o blandas i smeten också. Avancerat: Om man vill så marinerar man kycklingfiléerna i vitlök, sambal, persilja, olja, lite senap o en skvätt vitt vin - dagen innan.
    3. Gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Mallorca 26 december 2008

    Tack! Blir nyårsaftonmat. Läckert! Kramis/Margaretha

    monicadanell 5 januari 2009

    Hej mia har lagat din herrgårdskyckling gott det blir fulla poäng tack mia kram /monica

    mamago 17 september 2009

    Nu måsta ju jag också prova. Lägger in receptet i min kokbok. Skall bli spännande

    Okänd 24 april 2010

    Helt klart 5 stjärnor från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben