Het hjortgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

LIknar min Gjort-är-hjort gryta här men jag lade till så mkt ingredienser att det var lika bra att skriva ett nytt recept.

Ingredienser

  • 6 hg grytkött av hjort, min bit var märkt "skav" typ ytterlår
  • 1 ½ gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • ½ liten kålrot
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 2 buljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1 tsk kryddpeppar
  • ca 1 tsk timjan
  • 2-3 dl grädde
  • Vitpeppar, efter smak
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 bit Chorizo, ca 100 g
  • 1-2 msk Persilja
  • ½ röd chili
  • 1 litet äpple, rivet
  • Instruktioner

    1. Bryn hjortköttet i bitar i en stekgryta, helst gjutjärn. Tillsätt övriga ingredienser i lagoma bitar, men spara grädden, vitpeppar, Paprikapulver, Chorizoslantar, och Persilja till slutet. Smaka av!!!
    2. Jag lagade denna gryta dag 1, fick puttra i mer än en timme, sen åts den dag 2. Gott och väldigt mört! Serverade med kokt potatis för att suga upp den goda såsen...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben