Het ingefärsgryta

Serverar: 4 portioner

Om man inte gillar alltför stark mat, börja med mindre kryddor än vad receptet säger, smaka dig fram. Jag går fortfarande på "inskolning" när det gäller stark mat.

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 -1 röd spansk peppar
  • Smör
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 tsk kinesisk soja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2-3 salladslökar
  • Bönsallad
  • 1 burk stora vita eller svarta bönor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1-2 lime
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin fint.
    2. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i chili, ingefära, buljongtärning, vatten, soja och crème fraiche. Låt koka under lock ca 45 min.
    3. Ta av locket och låt grytan koka ytterligare 15 min. Hit kan man förbereda.
    4. Värm grytan. Skär salladslöken i bitar och fräs den snabbt i smör. Lägg den i grytan.
    5. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Dela körsbärstomaterna i halvor. Fräs bönor och tomater i smör ett par minuter. Ringla över honung och pressad limesaft.
    6. Servera grytan med bönsalladen, rucola och ev ris. Ev garnera med limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    segerwitch 29 april 2008

    Jätte god! Tyvärr fick jag köpt en "snäll chili" men jag piffade upp den med lite cayenne peppar.Kommer att ha den många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben