Snabblagad ingefärsgryta

Serverar: 4 portioner

snabb och enkel

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka i bit
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 4 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk soja
  • 1-2 msk färskriven ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Koka upp vattnet med kalvfond, soja, ingefära, salt och peppar i en gryta. Lägg i lök och morötter och låt koka upp på nytt. Tillsätt köttet och låt puttra under lock ca 10 min. Blanda grädden med mjölet och rör i grytan. Låt koka ytterligare några min.
    2. Servera ingefärsgrytan med äggnudlar och strimlad kinakål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben