Ingefärsgryta

Serverar: 4 portioner

En av alla mina favoritgrytor.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av gris
  • 1/2 dl ananasspad
  • 1/2 dl kinesisk soya
  • 2 hackade gula lökar
  • Margarin eller smör till stekning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • 5 skivor ananas från burk
  • Instruktioner

    1. Marinera köttet i annanasspadet och soyan i ca 2 timmar. Låt köttet rinna av men spara marinaden. Bryn köttet o löken. Pressa över vitlöken krydda o häll på marinaden. Låt köttet puttra tills det är mört . Tillsätt grädden blandat med potatismjölet. Låt koka upp och tillsätt sist ananasen skuren i bitar.
    2. Servera grytan med ris och en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben