Aprikos- och ingefärsgryta
Den här grytan, med grytbitar av nöt, får en mustig och annorlunda smak av matlagningsvin, aprikosmarmelad och inlagd ingefära.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk margarin
500 g grytbitar av nöt
Salt
Peppar
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rött matlagningsvin
3 lagerblad
1 dl aprikosmarmelad
1 dl mellangrädde
3-4 tunna skivor av inlagd ingefära
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg över löken i en stekgryta.
- Stek köttet, hälften åt gången, i stekpannan så att det får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i stekgrytan.
- Vispa ur pannan med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och lagerblad till grytan. Låt grytan koka under lock i 1 timme.
- Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde. Låt grytan koka tills köttet är mört, i ytterligare ca 30 minuter.
- Hacka ingefäran fint och tillsätt den till grytan. Om du tycker grytan är tunn kan den redas med 2 msk maizenaredning för mörka såser.
Servera köttgrytan med t.ex. couscous med russin och nötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)