Het köttfärsrisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gluten och laktosfri

Ingredienser

  • 4 portioner nykokt varmt ris
  • 1 msk matolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 liten purjolök
  • 400 g nötfärs
  • 1 strimlad selleristjälk
  • 1 grönsaksbuljongstärning (ev gluten och laktosfri)
  • 1 dl vatten
  • ½ burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • Lite örtsalt
  • Några stänk tabasco
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad grön paprika
  • Servering
  • Äggulor
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Håll det kokta riset varmt. Fräs upp lök, purjolök och färs i oljan, bryn lätt och finfördela. Rör i selleristrimlor, smula i buljongtärningen och späd med lite vatten.
    2. Rör i passerade tomater och tomatpuré. Smaka av med örtsalt och tabasco. Vänd ner paprikastrimlorna och låt dem bara mjukna av värmen.
    3. Rör i riset och blanda väl. knäck äggen och skilj gulan ifrån vitan. Ställ skalgalvor med gulor i risotton. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben